Adataink

A szervezet alapadatai

Alapítvány jellege

Cél szerinti leírás

Az alapítvány tevékenysége arra irányul, hogy közreműködjön annak elősegítésében, hogy Magyarország peremterületi régiói felzárkózhassanak a közép magyarországi régióhoz.
Mivel a peremterületi régiók (továbbiakban: célrégiók) gyakorlatilag minden tekintetben el vannak maradva a közép magyarországi régiótól, így az alapítvány tevékenységének végzése során közreműködik, illetve elősegíti ezen különbségek csökkentését - lehetőségeihez mérten - valamennyi szektorban. Az alapítvány segíti a peremterületi régiók gazdasági életének,
az ott működő vállalkozások, szervezetek működésének és lehetőségeinek fejlesztését, továbbá a célrégiók idegenforgalmának és kulturális életének fellendítését és az innovációs lehetőségek fejlesztését. Az alapítvány segíti a célrégiók sport és szabadidős lehetőségeinek fejlődését, azok sokoldalúvá válását, közreműködik az oktatás és a kutatás fejlesztésében,
a hagyományok és a kulturális örökség megőrzésében. Az alapítvány közreműködik a célrégiók köz és vagyonbiztonságának fejlesztésében. Az alapítvány közreműködik a természet, a környezet és a zöldfelület védelmében és a természetvédelem fontosságának megismertetésében. Az alapítvány segíti a célrégiókban található várak fejlesztését, a várak történetének és a várlátogatások fontosságának megismertetését. Az alapítvány tevékenysége kiterjed a célrégiók egészségügyi és szociális ellátási színvonalának emelésére, az elérhető szolgáltatások és lehetőségek körének bővítésére, az érdekképviselet fejlesztésére és a célrégiókban élő hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének elősegítésére. Az alapítvány segíti - mind hagyományos értelemben, mind a közösségi térben - a célrégiókban élők közösségeinek fejlődését, elősegíti az esetleges határon átnyúló együttműködési lehetőségek megteremtését, bekapcsolva a célrégiókban élőket ezzel közép és kelet Európa közösségi életébe.

Dr. Guba Zoltán

Megbízás időtartama